Τι είναι το Responsive Web Design; Γιατί είναι σημαντικό;

Οι συνήθειες των καταναλωτών έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Η ραγδαία αύξηση της χρήσης φορητών συσκευών έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τις αγορές των καταναλωτών. Αυτή η νέα τάση οδήγησε σε μια αναγκαιότητα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, στο responsive web design.

Τί είναι το Responsive Web Design;

Με τον όρο responsive web design περιγράφουμε τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προβάλλεται το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας σε διάφορες συσκευές όπως έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα που είναι responsive, προσαρμόζει το πλάτος και τα στοιχεία που περιέχει (όπως εικόνες, κείμενα, γραφήματα κλπ) ανάλογα με τη συσκευή προβολής του κάθε επισκέπτη.

Πλεονεκτήματα

  • Ευελιξία: Το Responsive Design διαθέτει την ευελιξία να προσαρμόζει σωστά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σε όλες τις συσκευές.
  • Αύξηση χρηστικότητας και χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδας: Όταν ένας χρήστης επισκεφτεί την ιστοσελίδα από μια κινητή συσκευή, δεν θα παραμείνει πολύ ώρα στην ιστοσελίδα αν αυτή δεν τον διευκολύνει.
  • Καλύτερη εμπειρία χρήστη: O χρήστης έχει τη δυνατότητα από το κινητό ή το tablet να κάνει μια αγορά, να στείλει ένα μήνυμα, να κάνει μια online κράτηση ή ακόμα να κάνει κλήση πατώντας ένα κουμπί επικοινωνίας.
  • Οι μηχανές αναζήτησης συνιστούν το Responsive Web Design ως την καλύτερη πρακτική για μια ιστοσελίδα.

Γιατί είναι σημαντικό για την επιχείρηση σας;

Το responsive web design βελτιστοποιεί την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας της επιχείρησης σας. Εάν ένας χρήστης επισκεφθεί μια αργή ιστοσελίδα, συνήθως δεν περιμένει και θα περιηγηθεί σε κάποια άλλη ιστοσελίδα, το πιθανότερο σε έναν ανταγωνιστή σας. Επίσης, μια ιστοσελίδα που διαθέτει responsive web design κοστίζει λιγότερο τόσο σε επίπεδο υλοποίησης, όσο και στη μελλοντική του συντήρηση.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι χρήστες κινητών τηλεφώνων διαβάζουν ή ψάχνουν πληροφορίες παράλληλα με τις υπόλοιπες καθημερινές τους δραστηριότητες. Το σημαντικότερο για κάθε τελικό χρήστη και επισκέπτη της ιστοσελίδας της επιχείρησης σας είναι να έχουν ένα φιλικό περιβάλλον οπού θα μπορούν να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες και το περιεχόμενο των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Το responsive web design είναι η λύση για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Υπεύθυνη λύση στο Responisve Web Design από τη Digi-Plan

Στην Digi-Plan παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) με responsive web design. Παραδίδουμε στους πελάτες της μια πλήρως παραμετροποιήσιμη ιστοσελίδα με την πλατφόρμα του WordPress η οποία θα προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση σας σε οποιαδήποτε συσκευή.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη αξιοποίηση των διαδικτυακών μέσων προβολής της επιχείρησης σας.

Responsive Web Design digi-plan.gr λαρισα κατασκευή ανάπτυξη προώθηση ιστοσελίδων e-shops
Responive Web Design
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Νέα Με ετικέτα: , ,