6 λόγοι για τη κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress

Μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις στο χώρο της πληροφορικής είναι οι εξής:

  • Γιατί να χρησιμοποιήσω το WordPress;
  • Δεν είναι αρκετά καλή η παλιά ιστοσελίδα μου;
  • Γιατί πρέπει να μεταβώ στο WordPress από άλλη πλατφόρμα;

Εάν κάνετε αυτές τις ερωτήσεις, τότε είστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε 6 σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress. Θα καλύψουμε επίσης όλους τους διαφορετικούς τύπους ιστότοπων που μπορείτε να δημιουργήσετε με το WordPress, καθώς και τους δημοφιλείς ιστότοπους που χρησιμοποιούν το WordPress.

Μια από τις πιο κοινές παρανοήσεις σχετικά με το WordPress είναι ότι είναι απλώς μια πλατφόρμα ιστολογίου. Δεν είναι.

Αν και το WordPress ξεκίνησε ως εργαλείο ιστολογίου, εξελίχθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε έναν ισχυρό δημιουργό ιστοσελίδων και ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS).

Το καλύτερο με το WordPress είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά ευέλικτο για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων ιστότοπων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το WordPress έχει γίνει τόσο δημοφιλές. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το WordPress τροφοδοτεί το 32,3% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο.

Λόγω των ισχυρών χαρακτηριστικών του, πολλές από τις κορυφαίες μάρκες χρησιμοποιούν το WordPress για να τροφοδοτούν τους ιστότοπούς τους, συμπεριλαμβανομένων των Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times και άλλα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να φτιάξετε τον ιστότοπό σας.

1. Το WordPress είναι δωρεάν

Το WordPress είναι ένα δωρεάν λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι είστε ελεύθεροι να το κατεβάσετε, να το εγκαταστήσετε, να το χρησιμοποιήσετε και να το τροποποιήσετε ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία οποιουδήποτε είδους ιστότοπου.

Ενώ το ίδιο το λογισμικό WordPress είναι δωρεάν, χρειάζεστε όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων για να το εγκαταστήσετε.

Όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο. Αυτό πληκτρολογούν οι χρήστες σας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής τους για πρόσβαση στον ιστότοπό σας (για παράδειγμα, www.digi-plan.gr ).

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι το σπίτι του ιστότοπού σας όπου αποθηκεύονται όλα τα αρχεία του ιστότοπού σας.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Bluehost. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο και επίσημα προτεινόμενος πάροχος φιλοξενίας WordPress.

2. Το WordPress είναι εύκολο να προσαρμοστεί με θέματα και προσθήκες

Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που χρησιμοποιούν το WordPress δεν είναι ούτε σχεδιαστές ιστοσελίδων ούτε προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν το WordPress χωρίς προηγούμενη γνώση σχεδιασμού ιστότοπων.

Για τους λάτρεις της τεχνολογίας, το WordPress είναι η τέλεια λύση, επειδή υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν πρότυπα ιστότοπων (θέματα) από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Υπάρχει ένα τέλειο θέμα WordPress για σχεδόν κάθε είδους ιστότοπο (είτε πρόκειται για ιστολόγιο, ιστότοπο επιχειρήσεων ή ηλεκτρονικό κατάστημα).

Τα θέματα του WordPress είναι εύκολο να προσαρμοστούν επειδή πολλά από αυτά διαθέτουν τον δικό τους πίνακα επιλογών που σας επιτρέπει να αλλάζετε χρώματα, να ανεβάζετε λογότυπο, να αλλάζετε το φόντο, να δημιουργείτε όμορφα ρυθμιστικά και να το προσαρμόζετε πραγματικά στις ανάγκες σας χωρίς να γράφετε καθόλου κώδικα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσαρμοσμένη λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας WordPress χρησιμοποιώντας πρόσθετα. Τα πρόσθετα WordPress είναι σαν εφαρμογές για τον ιστότοπό σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε προηγμένες λειτουργίες όπως αναλυτικά στοιχεία, φόρμες επικοινωνίας, περιοχή συμμετοχής και άλλα.

Ακριβώς όπως τα θέματα, υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και premium πρόσθετα διαθέσιμα για να τα χρησιμοποιήσετε.

6 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για τον ιστότοπο σας
3. Το WordPress είναι SEO Friendly

Το WordPress είναι γραμμένο χρησιμοποιώντας τυπικό κώδικα συμμόρφωσης υψηλής ποιότητας και παράγει σημασιολογική σήμανση. Με όρους μη-geek, αυτό κάνει το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης να αγαπούν το WordPress.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιστότοποι WordPress τείνουν να κατατάσσονται υψηλότερα από άλλους στις μηχανές αναζήτησης.

Από σχεδίαση, το WordPress είναι πολύ φιλικό προς το SEO. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα SEO για να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας.

4. Το WordPress είναι εύκολο στη διαχείριση

Το WordPress συνοδεύεται από ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης ενημερώσεων. Αυτό σας επιτρέπει να ενημερώσετε τα πρόσθετα και τα θέματα σας μέσα από τον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του WordPress.

Το WordPress σας ενημερώνει επίσης όταν υπάρχει νέα έκδοση του WordPress, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας κάνοντας απλώς κλικ σε ένα κουμπί.

Για να προστατέψετε τα δεδομένα σας από τυχόν ατύχημα ή παραβίαση, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress για να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια σε απομακρυσμένη τοποθεσία.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας WordPress εν κινήσει με εφαρμογές για κινητά.

6 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για τον ιστότοπο σας
5. Το WordPress είναι ασφαλές

Το WordPress έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την ασφάλεια και θεωρείται μια πολύ ασφαλής πλατφόρμα για τη λειτουργία ενός ιστότοπου. Ωστόσο, όπως και ο πραγματικός κόσμος, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα αβέβαιο μέρος.

Υπάρχουν εισβολείς εκεί έξω που θέλουν να πάρουν τα χέρια τους σε όσες περισσότερες ιστοσελίδες μπορούν. Για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε ακόμα πιο ασφαλές.

6. Το WordPress μπορεί να χειριστεί διαφορετικούς τύπους μέσων

Το WordPress δεν περιορίζεται μόνο στη γραφή κειμένου. Έρχεται με ενσωματωμένο πρόγραμμα μεταφόρτωσης πολυμέσων για χειρισμό εικόνων, ήχου και αρχείων βίντεο.

Το WordPress υποστηρίζει ιστότοπους με ενεργοποίηση oEmbed, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο YouTube, φωτογραφίες Instagram, Tweets και ήχο Soundcloud απλά επικολλώντας τη διεύθυνση URL στον επεξεργαστή αναρτήσεων WordPress.

Ποιοι τρόποι χρήσης του WordPress;

Το WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από απλούς ιστότοπους έως αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Ακολουθούν μερικά μόνο παραδείγματα διαφορετικών ειδών ιστότοπων που μπορείτε να φτιάξετε με το WordPress:

  • Δημιουργήστε ένα Blog
  • Δημιουργήστε έναν ιστότοπο για την επιχείρηση σας
  • Δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και πουλήστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησης σας

Digi-Plan.gr

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο απάντησε στην ερώτησή σας σχετικά με το γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress. Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε πραγματικά τη δύναμη του WordPress είναι χρησιμοποιώντας το. Στην Digi-Plan παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην κατασκευή ιστοσελίδων με τη χρήση του WordPress. Παραδίδουμε στους πελάτες της μια πλήρως παραμετροποιήσιμη ιστοσελίδα με την πλατφόρμα του WordPress η οποία θα προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρηση σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη αξιοποίηση των διαδικτυακών μέσων προβολής της επιχείρησης σας.

3 Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.